Choroby serca u kobiet: Czy są inne niż u mężczyzn?
Zawarcie związku małżeńskiego oraz wesele zbliżają się gigantycznymi krokami. Od dawna przygotowana jest stereotypowa, biała suknia z długim trenem, gustowny czarny garnitur, zamówiony został organista na ceremonię ślubu oraz perfekcyjny zespół muzyczny w mieście, a narzeczeni mają nie lada kłopot – ślubne jedzenie, które, z pozoru mało ważne, pełni znaczącą rolę w trakcie weselnego przyjęcia. Najogromniejsze zmartwienia przynoszą torty weselne, bo powinny być przygotowane w niemal profesjonalny sposób, najpoprawniej z akcesoriami typu ANCHOR. Każde odstępstwo od wytycznych zademonstrowanych przez parę młodą może skończyć się palpitacją serca. Statystyki pokazują, że najogromniejszą wagę do dekoracji ślubnych wypieków przykłada się w stosunku do tortu. W jaki sposób musi wyglądać to najważniejsze ciasto? Przede wszystkim, musi posiadać parę warstw. Powinno również mieć jasny kolor (najczęściej jest to biały bądź różowy). Musi przyciągać wzrok. Dobrze, jeżeli wyróżnia się czymś fenomenalnym. Na ostatniej warstwie tortu jesteśmy w stanie ulokować dwie figurki z cukru: jedną przedstawiającą pannę młodą, a drugą uosabiającą pana młodego.
2. Porady
3. Wskazówki